MENU

+31 (0)6 10 38 68 59

info@pier.nl

Pers

De Pier helpt Pers graag aan informatie en content. We denken graag mee over onderwerpen, invalshoeken en persoonlijke verhalen. Neem hiervoor contact op met: 06 – 10 38 68 59

Een overzicht van De Pier in het nieuws:

28/10/2017 – De Pier in het weekoverzicht van Omroep west.  Op vrijdag 27 oktober werd op De Pier het weekoverzicht van Omroep West opgenomen.

27/10/2017 – Bekende en minder bekende Hagenaars nemen een avondduik in zee. De gemeente Den Haag organiseert op woensdag 8 november een avondduik in zee vanaf het Scheveningse strand. De duik vormt het startschot voor de campagne waarmee de stad zich beter op de kaart wil zetten als stad aan zee.

27/10/2017 – Festival voor doven, slechthorenden en horenden op De Pier. Op De Pier is zaterdagmiddag en -avond MuteSounds, een festival voor doven, slechthorenden en horenden. Wat ooit begon als een afstudeerproject van studenten Culturele Maatschappelijk Vorming is nu toe aan de negende editie.

05/10/2017 – 99-jarige Connie mag het reuzenrad inDe 99-jarige Connie Lustenhouwer heeft nog nooit in haar leven in een reuzenrad gezeten. Met dank aan het Nationaal Ouderenfonds gaat haar langgekoesterde wens in vervulling: ze mag een ritje maken in het reuzenrad op De Pier.

22/07/2017 – Bouwval is nu hotspot. Dat je er tot voor kort bij wijze van spreken niet dood gevonden wilde worden, is nog amper voor te stellen. De Pier transformeerde van wrak tot dé trekpleister van Scheveningen.

22/07/2017 – De Pier vol Foodtrucks. De Scheveningse Pier staat vandaag en morgen vol met foodtrucks tijdens het eetfestival What the Fork. Bezoekers kunnen langs meer dan vijftien restaurantjes op wielen lopen voor culinaire hapjes uit allerlei verschillende landen.

21/07/2017 – De Pier drie dagen podium voor spectaculaire panorama-selfie. De Scheveningse Pier staat vanaf vandaag drie dagen in het teken van de zogenoemde ‘Panorama-selfie’. Na het wereldberoemde panorama van Mesdag komt Den Haag hiermee met een modern alternatief.

21/07/2017 – Spelen, klimmen en klauteren op de Scheveningse Pier. Rennen, glijden, klimmen, spelen en springen: het kan allemaal bij Play & Bounce op de Scheveningse Pier. Het speelparadijs voor kinderen is vanaf vandaag iedere dag geopend.

18/07/2017 – Nieuw speelparadijs op De Pier. Scheveningen is vanaf maandag een nieuwe attractie rijker. Op de Pier komt speel- en springparadijs Play & Bounce, met onder meer trampolines voor volwassenen.

17/06/2017 – Klassieke muziek beleven vanaf 40 meter hoogte. Het jaarlijkse Festival Classique bereikte gisteren een nieuw hoogtepunt. Letterlijk wel te verstaan, want een kleine groep bezoekers kon genieten van een privéconcert op 40 meter hoogte.

22/05/2017 – Mondriaan in handdoeken op het strand. Op het Scheveningse strand bij de Pier verschijnt morgen een gigantisch schilderij van Mondriaan van 25 bij 25 meter. Nee, niet van schilderdoek, maar van 350 handdoeken.

31/03/2017 – Vanaf morgen: ziplinend de Scheveningse Pier af. Misschien net iets minder eng dan bungeejumpen, maar nog steeds erg hoog. Vanaf morgen kan je de Scheveningse Pier ook van de bovenkant bekijken, terwijl je er ziplinend overheen vliegt.

25/03/2017 – Nog deze maand via kabels afrazen naar de Pier. Wethouder Boudewijn Revis opent op 31 maart de nieuwe attractie Zip­line op de Scheveningse Pier. Bezoekers kunnen met een snelheid van 60 tot 80 kilometer per uur vanaf de Bungy Toren over het water naar beneden razen.

08/03/2017 – De nieuwste attractie van Scheveningen: met 90 km/u over de zee richting pier Met een snelheid van 90 km/u over de Scheveningse pier glijden aan een tokkelbaan? Nog even en het kan. Voor wie niet warm meer wordt van de bungee jump, voor de speedfreaks en de daredevils onder ons presenteert Scheveningen deze maand de Zip Line.

07/12/16 – IJsglijbaan van 30 meter geopend bij Scheveningse Pier Sneeuw kunnen de weermannen ons nog niet beloven, maar zekerheid op winterpret hebben we wél. Het jaarlijkse Cool Event in Scheveningen viert dit jaar haar tienjarige jubileum.

24/11/16 – Nieuw foodtruckfestival op De Pier: What the Fork?!? Meer dan 15 foodtrucks staan er vanaf vrijdag op De Pier tijdens het festival What the Fork?!? Daarnaast zijn er ook verschillende bands en is er een markt met handgemaakte producten.

15/11/16 – Pier Suites geopend Voor het eerst is het mogelijk om in Nederland te slapen boven een zee en strand. In Den Haag zijn de Pier Suites op het Toreneiland van de Scheveningse Pier geopend.

25/08/16 – Stukje Pier afgebroken. ‘Afscheid van mijn jeugd’ Emoties en blijdschap overheersen op het strand van Scheveningen. Na 25 jaar leegstand is er definitief afscheid genomen van het ‘Stalen eiland’ van De Pier

18/08/16 – Opening reuzenrad Pier Het reuzenrad op De Pier opende vrijdag 19 augustus haar deuren voor het publiek. Het nieuwe reuzenrad is ruim 50 meter hoog en beschikt over 36 luxueuze gesloten gondels met airco.

19/06/2016 – Europa’s eerste reuzenrad boven zee geopend op De Pier in Scheveningen. Het reuzenrad op De Pier draait zijn eerste rondjes. Hiermee is Den Haag een toeristische topattractie rijker: Europa’s eerste reuzenrad gebouwd boven zee.

20/05/16 – De Pier opent Pier Offices met 30 werkplekken Onder restaurant Pier Zuid opent komende maand Pier Offices. Er worden 30 flexibele werkplekken met uitzicht op zee beschikbaar gesteld voor zelfstandige professionals en kleine organisaties.

29/12/15 – De Pier ontvangt miljoenste bezoeker De Pier op Scheveningen heeft dinsdag de miljoenste bezoeker sinds de heropening ontvangen. De toeristische attractie is sinds 18 juli weer open voor publiek

12/08/15 –  Ondernemers benedendek Pier van start De Pier in Scheveningen heeft vanmiddag zijn deuren van het benedendek weer geopend. In navolging van het bovendek en de toren is nu ook het 300 meter lange benedendek gedeeltelijk weer toegankelijk voor het publiek

20/07/15 –  Ruim twintigduizend bezoekers voor heropende Pier De Pier in Scheveningen, die zaterdagochtend na twee jaar werd heropend, heeft in het eerste weekend ruim twintigduizend bezoekers getrokken.

28/10/15 – Pier Scheveningen heeft nieuwe eigenaar De pier in Scheveningen blijft voorlopig behouden. Hotelbedrijf Danzep BV en vastgoedbedrijf Kondor Wessels kopen het beroemde bouwwerk van horecaconcern Van der Valk.