MENU

+31 (0)6 10 38 68 59

info@pier.nl

agenda

LIEFDESKUREN

WANNEER?:

jun 12 - sep 9, 2018

WAAR?:

De Pier

IK WIL DEELNEMEN!

DEEL DIT EVENEMENT:

Liefdeskuren is een audioverhaal over (kuren aan) zee, de liefde, muziek en het leven. Gebaseerd op een historisch gegeven: de Duitse componist Felix Mendelssohn Bartholdy die in 1836 in Scheveningen verbleef om te kuren. Hij deed dat vanwege zijn fragiele gezondheid (hij stierf in 1847 al op 38-jarige leeftijd) maar hij wilde ook ‘kuren’ om erachter te komen of hij wel van Cécile Jeanrenaud hield. Voor zijn verblijf in Scheveningen had hij haar ontmoet en de vraag die hij zichzelf stelde was: wil ik Cécile wel trouwen? Zou de Haagse kuur hem sowieso goed doen, misschien ook inspireren voor nieuwe muziek? Hoe verging het hem met de andere chique badgasten in het badhuis en….. wat gebeurt er als het zoontje van een visser zijn leven binnendringt?

Met dit gegeven -zee, muziek, kuren in Scheveningen en liefde- heeft regisseur Ingrid van Frankenhuyzen de in Den Haag geboren schrijver Marente de Moor – o.a. AKO Literatuurprijs 2011, European Prize for Literature 2014- gevraagd twee audioverhalen in 3 delen te schrijven: één voor volwassenen (‘De Hoest’) en één voor kinderen (‘Vissenpost’) vanaf 6 jaar. Ze kreeg alle vrijheid.

Liefdeskuren is een audio/locatieproject, dat wil zeggen een wandeling door het toeristische en toch stille hart van Scheveningen waarbij je op 3 verschillende plekken gaat zitten luisteren naar het verhaal van Marente de Moor, met een koptelefoon en mp3-speler op. Die plekken zijn bijzonder: bij het Kurhaus, op een privé-plek tussen duin en strand bij strandpaviljoen Oscars en bij de Luchtwachtoren bovenop een duin bij het Zwarte Pad. Met telkens de zee in zicht, is Liefdeskuren vooral een belevenis.

Alles in 3 talen (NL, Engels, Duits). In het Engels heet Liefdeskuren The Plunge en in het Duits Liebeswellen. Ook de internationale jeugdversies zijn geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder.

▶ U kunt deze theatrale audiowandeling starten op elk gewenst tijdstip tussen 11.00-17.00 uur (maandag tot en met vrijdag) en tussen 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag en zondag. Startlocatie en kassa: de entree van de Pier van Scheveningen.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE PIER

Vul je mailadres in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief met daarin de leukste aanbiedingen en aankomende evenementen!