MENU

+31 (0)6 10 38 68 59

info@pier.nl

Nieuws

De Pier in het teken van doven én slechthorenden

24 oktober 2017

DEEL DIT ARTIKEL:

Op zaterdag 28 oktober is op De Pier in Scheveningen een bijzonder festival. MuteSounds is namelijk het enige culturele festival in Nederland dat volledig toegankelijk is voor doven en slechthorenden. Ook voor horende bezoekers is MuteSounds een bijzondere ervaring, want MuteSounds legt de focus op visuele details, ontmoeting, beleving en heel veel gratis sport-, theater-, kunst-, dans- en muziekactiviteiten!

MUTESOUNDS OP DE PIER
Het MuteSounds Festival is een bruisend cultureel festival dat voor iedereen toegankelijk is en daarnaast een bijzondere kennismaking met de dovencultuur. Meer dan 50 verschillende gratis activiteiten, workshops, optredens en voorstellingen prikkelen zoveel mogelijk zintuigen. Zo zijn er dove comedians, interactieve installaties, rondlopend theater en poëtische performances. Een speciaal kinderprogramma maakt het festival compleet en zorgt ervoor dat er ook voor jongeren en kids genoeg te doen is.

ACTIVITEITEN VOOR IEDEREEN
Het MuteSounds Festival biedt ook activiteiten die dove en horende bezoekers met elkaar in contact brengen. Voor een optimale communicatie zijn er overal tolken aanwezig, en kan men bijvoorbeeld ook kennismakingsworkshops gebarentaal volgen. Muziekoptredens worden ondersteund door signdancers, workshops worden begeleid door gebarentolken en het rondlopend entertainment legt de focus op interactie zonder te spreken. Bij iedere bar kan je bovendien een drankje bestellen in gebarentaal. Bezoekers ervaren op MuteSounds hoe makkelijk het is om te communiceren zonder gesproken taal. Horende festivalbezoekers moeten zich een beetje aanpassen, maar hebben daardoor wel een unieke festivalervaring.

DAG EN NACHTPROGRAMMA
Het MuteSounds Festival 2017 vindt plaats op zaterdag 28 oktober op de Pier van Scheveningen. Het gratis dagprogramma is van 13.00 tot 23.00. Vanaf 23.00 uur is de spectaculaire MuteSounds Afterparty met o.a. een trilvloer, dansers en visual effects. De toegang voor het dagprogramma is gratis, de Afterparty is € 5,- entree.

Op de site www.mutesounds.nl vind je meer informatie over het programma en de locatie.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE PIER

Vul je mailadres in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief met daarin de leukste aanbiedingen en aankomende evenementen!