MENU

+31 (0)6 10 38 68 59

info@pier.nl

FAQ

Algemeen

Is De Pier open?

Vanaf de opening op 18 juli 2015 is de gerenoveerde Pier weer vrij toegankelijk voor publiek. De Pier is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur. De toegang is gratis, tenzij anders vermeld bij speciale evenementen. Meer over openingstijden.

Waarom is De Pier een trots voor Scheveningen?

De Pier is een iconisch gebouw op zee. Het culturele erfgoed is niet weg te denken uit het strandbeeld van Scheveningen. De Pier wordt als het symbool voor de Nederlandse zomer gezien. In Juli 2014 plaatste CNN de Scheveningse Pier in de top 9 van de mooiste Pieren ter wereld. Daar mogen we als Nederlanders trots op zijn!

​Wat kan ik op De Pier doen?

Op De Pier kun je een dagje uit. Op het boulevard niveau vind je innovatieve winkels, restaurants en een foodboulevard met eigentijdse concepten. We noemen dit innovatieve winkels/horeca, omdat zij aanvullend zijn op de boulevard van Scheveningen. We willen iets anders en extra’s bieden dan dat er al bestaat in Scheveningen.

Het bovendek is een wandelpromenade met daarop plaats om op een terrasje te zitten of te zonnen. Het Zuid-Eiland bestaat uit drie lagen met een prachtig restaurant.

Het Noord-Eiland bestaat uit de toren, een restaurant en de bungee. Vanaf de toren en het reuzenrad heb je een prachtig uitzicht over de zee en de kustlijn van Zuid­Holland. Iets wat je zeker een keer gezien moet hebben…

Naast de vaste activiteiten op De Pier zorgen wij voor een divers en wisselend programma. Dit is voor iedereen. Zo zal je het ene weekend naar De Pier kunnen komen voor een gaaf feestje en de volgende zaterdag is er een prachtige tentoonstelling of festival. Laat je verrassen door De Pier!

Is er een hotel op De Pier?

Dat klopt! Zie www.piersuites.nl voor meer informatie en boekingen.

Is er een reuzenrad op De Pier?

Ja, zeker! Voor openingstijden en online verkoop van tickets: http://www.skyviewdepier.nl/

Zijn honden welkom op De Pier?

Honden zijn – aangelijnd – welkom.

Evenementen

Welke evenementen zijn er op De Pier?

Wij organiseren samen met diverse andere partijen een groot aantal festivals, markten en feesten. Bekijk de agenda voor een overzicht van aankomende events.

Uw eigen evenement of vergadering op De Pier?

Wij bieden een groot aantal mogelijkheden en denken graag met u mee om van uw privé, publiek of zakelijk event een succes te maken! Op deze pagina leest u meer.

Exploitatie

​Wie zijn de eigenaren van De Pier?

Een samenwerking tussen DanZep en KondorWessels Vastgoed (KWV). DanZep is een Scheveningse onderneming en KWV, als VolkerWessels­onderneming, een ontwikkelaar met ervaring in grootschalige herontwikkelingen, zoals DeFlat Kleiburg in Amsterdam­Zuidoost. Zij richten zich op placemaking en exploitaties.

​Waarom hebben jullie De Pier gekocht?

De Pier is een Nederlands icoon. Iedere Nederlander kent De Pier van Scheveningen. Het is een uniek object. Door omstandigheden is de eigenaar van De Pier failliet gegaan en is het imago heel negatief geworden. Wij zien dit als een kans. Door onze samenwerking (KWV en DanZep) zijn we van mening dat wij alle Nederlands weer trots kunnen laten worden op De Pier. Voor ons is dat de uitdaging die wij aan willen gaan. Daarnaast staan wij voor hergebruik van bestaand vastgoed. Het is volgens ons niet duurzaam om bestaand vastgoed te slopen als er mogelijkheden zijn voor een duurzaam voortbestaan. Om deze redenen hebben wij De Pier gekocht.

​Wat houdt de exploitatie van De Pier in?

De exploitatie van De Pier houdt in dat De Pier weer voor een aantal jaren (in ieder geval vijf jaar) geprogrammeerd wordt met een diversiteit aan functies. In de tussentijd onderzoeken wij de mogelijkheden voor de meest duurzame oplossing voor De Pier.

Wat is een herontwikkeling?

Herontwikkelen is het geven van een (deels) nieuwe invulling aan een locatie. In het geval van De Pier betekent het dat wij onderzoeken naar de mogelijkheden om een nieuw programma te realiseren. Een programma dat minder kwetsbaar is dan dat het was, zodat De Pier voor de lange termijn kan rekenen op een ‘gezond’ bestaan. Dit kan betekenen dat er en nieuwbouw op De Pier kan plaatsvinden. Maar voorlopig, in elk voor een periode van vijf jaar, gebeurt dat nog niet.

​Wat houdt een 'duurzame' herontwikkeling in?

Duurzaam is een abstracte term. In dit geval bedoelen wij een oplossing voor de lange termijn, hetgeen goed is voor het milieu. Dat betekent voor de lange termijn veilig en economisch haalbaar. Sloop van De Pier is immers een belasting voor het milieu en is tevens kapitaalvernietiging. Hergebruik van bestaand vastgoed is in onze ogen duurzamer dan slopen.

​Hoe ziet de toekomst van De Pier er uit?

Parallel aan de exploitatie zal de komende jaren gewerkt worden aan plannen voor de toekomst van De Pier. Dit zal in nauwe samenwerking met de gemeente en andere stakeholders (ondernemers op de Boulevard, bewoners in de omgeving) gebeuren.

Wij zien graag dat De Pier een moderne uitstraling krijgt met een mix van functies gecombineerd met een openbaar toegankelijke wandelpromenade. Onze visie is dat De Pier een verlengstuk van de stad is. De Pier mag wat ons betreft openbaar toegankelijk blijven. Wij willen geen hoogbouw, geen ‘muur’ en geen kermis.

Ondernemen

​Ik wil graag ondernemen op De Pier, wat moet ik hier voor doen?

Wat leuk! Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste ondernemers. Zowel naar vaste als flexibele ondernemers. Wil je een vaste locatie of wil je af en toe met een leuk product of speciale dienst op De Pier staan? Laat het ons weten en mail naar info@pier.nl

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE PIER

Vul je mailadres in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief met daarin de leukste aanbiedingen en aankomende evenementen!